недеља, 28. април 2013.

Perfect day


Neki dani, stvarno mogu da budu savršeni. Ukoliko je to nedelja, onda još bolje. Moram ovo da podelim. Ustala sam u 6 (šest) sati, što je prilično nenormalno za nekog ko jedva čeka vikend, da spava malo duže. Probudilo me sunce i toplota. Dakle, kafa veeeelika, i priprema sirenjavki  (home made) za doručak. Dakle, pošto sam sve ispekla i ostavila svojoj nejači za nedeljni doručak, uredno sam se spremila za odlazak na kupanje. Kupanje u aprilu, oooooo daaaaa, na Banjici, na nekoliko kilometara od mog grada. Voda, termalna, banjska, 27 stepeni (ne znam dal' je pleonazam), 9 sati ujutru, nikog nigde. Ja, sa mojim ranjenim "kolencetom" od skijaških avantura, sa sve "Blicom" pod miškom stigoh tamo. Voda, kristalno čista, topla, sa sve mehurićima...zove... Sve okolo, zeleno, miriše na proleće, voooolim proleće i zeleno. 
Prošle godine, čudim se ja onima koji sa svojim mukama mere vreme boravka u vodi, 20 minuta, STROGO 20 minuta, A onda, pošto sam bila nesmotrena skijašica, počeh i ja da gledam na sat. STROGO 20 minuta. Šalu na stranu, pomaže, moje "kolence" sve je bolje i bolje. Malo kupanja, malo "Blica", malo neobavezne priče sa nekim ljudima, koji se tu pojaviše ne znam odakle, a nisam ih videla godinama. Ispade to neki  Perfect day...
Na svu sreću "Perfect day" se produžava... Dolazim kući, spremam krmenadle i mirišljavi pire krompir, a onda dragi prijatelji zovu na ručak. I tako... red savršene hrane (za mene u postu, savršeno grilovano povrće i razne salate), za ostale mnogo raznog mesa na 100 načina, savršeno belo vino, mnogo smeha i priče... Perfect day...
Naravno, klinici su se sve vreme muvali tu okolo, i nisu bili dosadni. Lepo je vreme,  tu su roleri, bicikli, parkovi, sladoledi, prve ljubavi, ma svašta...

I tako... bio je to savršen dan...


уторак, 23. април 2013.


I tako... vratih se na blog

 

Draga Dora, i ostale blogerke (baš dobro zvuči), trebalo ti je, (i vama) tačno tri minuta da me vratite ovde. Imam problem sa nedostatkom vremena, a i inspiracije. Mnogo više sam napolju, što je dobro, jer je konačnooooo i ovde sunčano.
Da iskoristim priliku da sopštim da sam još od petka pod utiskom gostovanja Konstantina Kostjukova i ostalih zvezda beogradskog baleta. U moju malu varoš, kultura se vratila, i to ozbiljno. Tako, ostaviše me bez daha odlomci iz "Labudovog jezera", "Kraljice Margo", pa onda "Grk Zorba" (Kostjukov), koji sa svojih 45 leta, ne dodiruje zemlju kad igra. A onda, kao da sve to nije bilo dosta, "Bele ruže" (jedna od mojih "sečem vene" pesama), u baletskoj varijanti... Dakle, izašla sam iz sale i nije mi bilo dobro, koliko mi je bilo dobro. Brže bolje sam otišla sa kumom na džin-tonik da se slegnem i povratim u prethodno stanje, ali još me drži. Ko je u prilici, obavezno neka ovo pogleda i doživi. Nahrani se duša takvom lepotom.

 Moram da priznam da mi se dopada ovaj način komunikacije, mada sebe smatram početnicom početnika ove blogerske rabote.  Nadam se da sam dobro razumela o čemu se radi, pa evo mojih odgovora na Dorina pitanja.

1. Koji je tvoj omiljeni miris,a da nije parfem?
Divan mi je mirs zelenog limuna (lime), mada ga u parfemima baš ne volim, ali ga neizostavno vezujem za leto. Volim sve mirise mog detinjstva, koje sam opisala u svom prvom blogu. I što sam starija, sve ih intenzivnije osećam. Takodje, volim mirise Stare planine u svim godišnjim dobima, i naravno, miris Grčke. Ah, ti mirisi...

2. Šta bi uradila kada bi na lutriji dobila milion dolara?
Živela bih na nekom mirnom mestu, pored vode (obavezno), i putovala. Možda je kliše, ali to može da ispuni čoveka.

3. Kome se diviš i zašto?
Divim se običnim, jednostavnim ljudima, koji znaju da iz svojih života izvuku ono najbolje. Učim to od njih, i za sada mi dobro ide. 

4. Šta te oduševljava?
Upornost u bilo čemu. Moram da priznam da mi to ponekad, ali samo ponekad, nedostaje. Mada, oduševljavaju me razne stvari, spisak je podugačak.

5. Kada bi mogla da biraš destinaciju i kada ne bi postojala prepreka finansijske prirode gde bi otišla na odmor?
Skoro videh na netu Maršalska ostrva, jako mi se dopalo. Naravno, grčka ostrva, svih 1400 dolazi u obzir. Eto, nemam baš ni neke velike prohteve.

6. Da li veruješ u ljubav?
Bezuslovno.

7. Koja knjiga je najviše uticala na tebe?

Mnogo njih, ali knjiga "Spletkarenje sa sopstvenom dušom" Mirjane Jovanović, promenila je neke moje stavove i poglede na život, zauvek.

8. Šta te najviše iritira?
Nevaspitanje.

9. Da li tvoj život makar malo liči na ono kako si ga zamišljala pre deset godina?
Liči na onaj život, koji sam prema sopstvenim mogućnostima stvorila, i naučila da uživam u njemu.

10. Koji je tvoj najveći talenat?
 Spiker ili moderno prezenter. Kažu, rodila me majka. :-) I dan danas se time bavim iz zadovoljstva.

11. Šta najviše voliš na sebi?
Recimo da je sve ok.

E tako, a sad evo i mojih pitanjca:


1. Šta te čini srećnom i zadovoljnom?

2. Neostvareni san?

3. Zemlja snova?

4. Šta bi promenila u životu, da možeš?

5.Šta može da te iznervira u sekundi?

6. Omiljena hrana (kuhinja)?

7. Šta za tebe može da bude "Zlatni dan"?

8. Šta misliš o društvenim mrežama?

9. Slano ili slatko?

10. I ne mogu da izdržim, a da ne pitam: omiljeni parfem?

11. I jedno pitanje, kao iz spomenara: Koja je tvoja omiljena pesma?


I sada, naravno, kome su ova pitanja upućena:










Nemam svih jedanaest, ali nemam trenutno više vremena, a hoću da postavim ovo. 

Širimo dalje....